Celulitída alebo lypohypertrofia je názov pre nevzhľadnú, „pomarančovú“ kožu, ktorá vzniká zväčšením objemu tukových buniek, ktoré sú vytláčané na povrch a častokrát pre neschopnosť organizmu odplaviť tieto toxíny, tuk ostáva nevyužitý a hromadí sa. Prevažne postihuje ženy (až 90% žien trpí týmto problémom), ale nie je ojedinelá ani u mužov. Najčastejšie postihuje stehná, boky, sediace svaly a brucho. Spočiatku ide skôr o estetický problém, ale môže viesť k vážnejším problémom ako sú kŕčové žily, vredy, či lymfatická nepriechodnosť nôh. Prvá zmienka o celulitíde je známa už v roku 1920 z Francúzska.

Čo môže podnietiť jej vznik?

Hlavným faktorom prečo celulitída vznika je zlý lymfatický tok, na ktorý vplývajú nasledujúce faktory:

  • Genetika – celulitída je dedičná, dedí sa u žien
  • Hormonálne zmeny – zmeny estrogénu, inzulíne, či  hormónoch štítnej žľazy
  • Vek – najmä ženy po 40 strácajú kolagén a estrogén
  • Nedostatočný pohyb – pohyb zabezpečuje správny chod lymfatického systému, privádza do tela kyslík, ktorý odplavuje toxíny
  • Zlé stravovacie návyky – nadmerný prísun cukrov a tukov
  • Nevhodná obuv, tesné oblečenie a spodná bielizeň – zhoršujú lymfodrenáž
  • Varixy – zhoršujú cirkuláciu krvi
  • Dlhodobé státie a naopak sedavý spôsob života – zhoršuje prekrvenie tela
  • Stres
  • Fajčenie
  • Alkohol, káva, vysoký prísun soli

Ako spoznám, že trpím celulitídou?

Celulitída má 4 stupne podľa jej viditeľnosti, na základe ktorej vieme rýchlo určiť, o ktorý stupeň ide:

1.stupeň – nezrovnalosti kože, hrbolčeky (celulitídu) je vidno len pri stlačení kože

2.stupeň – celulitída je vidieť, ak sedíte, v stoji. Pri ležaní nie je vidieť a liečba pri tomto stupni je jednoduchá.

3.stupeň – celulitída je viditeľná postojačky, poležiačky, posediačky. Koža je chladná a bledá. Tento stav si vyžaduje komplexnú liečbu a nemusí byť úspešná.

4.stupeň – výrazné nerovnosti kože, ktorá je tuhá, bolestivá a napätá. Tento stupeň sa už považuje za ochorenie.

Ako odstrániť celulitídu?

  • Masáž – zlepši prekrvenie a spevní svalstvo a pokožku
  • Pravidelný pohyb – ideálna je kombinácia kardia a silového tréningu zameraná na problémové partie
  • Pitný režim – dostatočný pitný režim vyplavuje z tela toxíny
  • Zdravé stravovanie – zamerané na vitamín C, bielkoviny, omega-3 mastné kyseliny
  • Doplniť kolagén – zabezpečuje pevnosť a elasticitu pokožky, vekom z tela ubúda, preto ho treba telu dodať z externých zdrojov
  • Estetické liečebné procedúry – ultrazvukové vlny, akustická vlnová terapia, kryolipíza atď
  • Špeciálne spodné prádlo – svojim zložením pomáha pri boji s celulitídou, formuje a tvaruje postavu a zároveň skrýva nedokonalosti

V našej ponuke môžete nájsť špeciálnu kolekciu prádla „BODYSHAPER“ a „Masážnu kolekciu“ značky Farmacell, ktoré účinne pomáhajú pri boji s celulitídou. Navyše majú sťahujúce a tvarujúce účinky.

Kolekcia BODYSHAPER

Produkty z tejto rady sa vyrábajú pomocou inovatívneho vlákna, ktoré využíva ďalekosiahle infračervené lúče (FIR) na šetrné zahriatie hlbších vrstiev pokožky, osvieženie a orezanie tela znížením nedokonalostí spôsobených celulitídou a tukovým tkanivom. Jemné teplo vyžarované vláknami pomáha vytvarovať telo a redukuje vzhľad pokožky „pomarančovej kôry“. Nosením výrobkov z tejto rady znížite svoju tukovú hmotu, pokožka sa napne a viditeľne sa zníži obvod stehien a zadku.

Tvarujúce šortky proti celulitíde s vysokým pásom

Anticelulitídový efekt vďaka špeciálnej tkanine NILIT INNERGY, ktorá využíva ďalekosiahle infračervené lúče (FIR), ktoré pokožku šetrne zahrejú, čím znížia nedokonalosti spôsobené celulitídou a tukovým tkanivom. Majú silný tvarovací efekt, vďaka tomu, že sú strečové a priliehavé. Priedušný materiál s antibakteriálnym účinkom dodáva telu maximálny komfort a pohodlie. Špičková kvalita, 100% vyrobená v Taliansku.

Zobraziť detail produktu

Tvarujúce legíny proti celulitíde s vysokým pásom

Mierne teplo vyžarované vláknami pomáha formovať telo a redukuje pokožku pomarančovej kôry. Okrem toho sa ukázalo, že výrobky vyrobené s týmto inovatívnym vláknom znižujú tukovú hmotu, zvyšujú pevnosť pokožky a viditeľne zmenšujú zadok a obvod stehien. Priedušný materiál s antibakteriálnym účinkom dodáva telu maximálny komfort a pohodlie. Opakované pranie nemá vplyv na účinnosť legín, takže ich efekt sa ani časom nemení. 

Zobraziť detail produktu

Masážna kolekcia FARMACELL

Výrobky z tejto kolekcie sa vyrábajú s masérskou štruktúrou, ktorá zlepšuje mikrocirkuláciu a pomáha znižovať celulitídový účinok. Sú vyrobené z exkluzívnej patentovanej mikrovrstvy s textúrou podobnou plastu medu, ktorá sa vyznačuje malými kopčekmi, ktoré obklopujú hladké oblasti a vytvárajú masážny účinok pri pohyboch tela. Výsledok masážneho účinku je viditeľný po 30 dňoch pravidelného používania. Produkty z tejto línie neposkytujú žiadny vysoký kompresný ani tvarovací efekt. Spôsobujú iba  jemný tlak, ktorý masíruje pokožku, čím aktivuje lymfatický systém.

Masážne tielko proti celulitíde

Tielko vyrobené z mikrovlákna má okamžitý opticky zoštíhľujúci účinok. Špeciálne navrhnutá mikromasážna tkanina s anticelulitídnym účinnkom masíruje telo a znižuje nedokonalosti pokožky spôsobených celulitídou. Vďaka priedušnej tkanine s antibakteriálnymi vlastnosťami  je perfektné pre šport a cvičenie.

Zobraziť detail produktu

Push-up masážne tielko proti celulitíde

Tvaruje vaše telo, pozdvihne prsia, brucho je plochejšie a boky hladšie.  Špeciálne navrhnutá mikromasážna tkanina s anticelulitídnym účinkom masíruje telo a znižuje nedokonalosti pokožky spôsobených celulitídou. Vďaka priedušnej tkanine s antibakteriálnymi vlastnosťami  je perfektné pre šport a cvičenie.

Zobraziť detail produktu

Tvarujúce push-up capri s vysokým pásom proti celulitíde

Šortky sú vyrobené zo špeciálneho mikrovlákna s okamžitým účinkom pre opticky štíhlejší efekt a okamžité tvarovanie vášho tela so zdvihnutým zadkom, plochejším bruchom a hladšími bokmi a stehnami. Špeciálne navrhnutá mikromasážna tkaniva s proticelulítidovým účinkom, masíruje telo a znižuje nedokonalosti kože spôsobené celulitídou. Šortky sú účinné na brucho, boky, pás, stehná a zadok, na ktorom zanecháva push-up efekt. Sú vhodné pre široké spektrum žien a rovnako aj ženám po pôrode na formovanie partii, na ktorých tehotenstvo zanechalo najviditeľnejšie stopy.

Zobraziť detail produktu

Tvarujúce push-up šortky proti celulitíde

Šortky sú vyrobené zo špeciálneho mikrovlákna s okamžitým účinkom pre opticky štíhlejší efekt a okamžité tvarovanie Vášho tela so zdvihnutým zadkom, plochejším bruchom a hladšími bokmi a stehnami. Špeciálne navrhnutá mikromasážna tkaniva s proticelulítidovým účinkom, masíruje telo a znižuje nedokonalosti kože spôsobené celulitídou. Šortky sú účinné na brucho, boky, pás, stehná a zadok, na ktorom zanecháva push-up efekt.

Zobraziť detail produktu

Tvarujúce push-up mini šortky proti celulitíde

Šortky sú účinné na brucho, boky, pás, stehná a zadok, na ktorom zanecháva push-up efekt. Vďaka elastickým panelom okamžite sploštia brucho, zdvihnú zadok a tvarujú Vašu líniu a boky. Tieto proticelulitídové mikromasážne kraťasy navyše masírujú vaše telo vďaka svojej špeciálnej látke s hrubými a hladkými oblasťami, ktoré v kombinácii s vašimi prirodzenými pohybmi tela bojujú a znižujú účinky celulitídy. Sú vhodné na celodenné nosenie, vďaka priedušnej látke, ktorá skvelo absorbuje pot.

Zobraziť detail produktu

Masážné legíny proti celulitíde

Spevňujúce  legíny s vysokým pásom so špeciálnou mikromasážnou látkou pre účinné pôsobenie proti celulitíde a na zníženie nedokonalostí kože spôsobených celulitídou. Priedušná tenká tkanina s antibakteriálnymi a hypoalergénnymi vlastnosťami. Citlivé intímne partie sú v hygienickom a antibakteriálnom prostredí, ktoré zabezpečuje bavlnený klin so strieborným vláknom. Šortky sú účinné na brucho, pás a boky, keďže siahajú až po hrudný kôš , stehná a zadok. Legíny majú spevnené okraje, aby pri pohybe držali na svojom mieste. Sú taktiež vhodné aj ako termoprádlo, lebo si udržiavajú telesnú teplotu.

Zobraziť detail produktu

Masážné capri šortky proti celulitíde s vysokým pásom

Tieto capri šortky sú spolu so všetkými výrobkami masážnej kolekcie FarmaCell špeciálne navrhnuté tak, aby minimalizovali nedostatky kože spôsobené celulitídou, odstraňovali prebytočné toxíny a zlepšovali krvný obeh. Ich špeciálna mikromasážna tkanina má hrubé a hladké oblasti, ktoré v spojení s Vašimi prirodzenými pohybmi vykonávajú na tele účinný anticelulitídny účinok.

Zobraziť detail produktu

Masážné šortky proti celulitíde s vysokým pásom

Masážne šortky FARMACELL sú určené ženám, ktoré chcú maskovať tukové záhyby a zároveň dopriať pokožke anticelulitídovú starostlivosť prostredníctvom efektívnej masáže. Rovnako ich využijú aj športovkyne, lebo ich nosením sa zvyšuje účinok cvičenia a aktivuje sa lymfatický systém. Dlhodobé nosenie prináša hladšiu, jemnejšiu a pružnejšiu pokožku. Produkt sa vyznačuje vysokou kvalitou talianskej výroby.

Zobraziť detail produktu